Activiteitendag 2024

Een bezoek aan ASML opent de deur naar een fascinerende technische wereld vol innovatie en complexe technologieën

Een bezoek aan ASML opent de deur naar een fascinerende technische wereld vol innovatie en complexe technologieën. Op 5 juni jongstleden kreeg Sector 55 de unieke kans om dit toonaangevende bedrijf van dichtbij te ervaren. ASML, wereldwijd erkend als dé pionier op het gebied van chipmachines, is misschien wel het meest prestigieuze technologiebedrijf van Nederland en een essentiële speler in de wereldwijde halfgeleiderindustrie.

Vanaf het moment dat je het hoofdkantoor van ASML binnenstapt, voel je de sfeer van technologische vooruitgang. De ultramoderne faciliteiten en het immense complex geven al een eerste indruk van de schaal waarop ASML opereert. Dit is niet zomaar een bedrijf; het is een wereldleider die op het snijvlak van wetenschap, technologie en innovatie staat.

Wat maakt ASML zo bijzonder?
ASML produceert machines die extreem complexe chips mogelijk maken, chips die essentieel zijn voor moderne technologieën zoals smartphones, computers, en zelfs de nieuwste auto’s. De technologie achter deze machines is op zichzelf verbluffend. Tijdens het bezoek kregen de deelnemers van Sector 55 inzicht in de EUV (extreme ultraviolet) lithografie, een proces dat op nanoschaal werkt en waarmee patronen op chips kunnen worden geëtst. Deze machines zijn zo geavanceerd dat er maar weinig bedrijven in de wereld zijn die deze technologie kunnen produceren of zelfs maar begrijpen.

Het belang van ASML wereldwijd
De halfgeleiderindustrie vormt het hart van veel hedendaagse innovaties, en zonder ASML zouden veel van de technologische vooruitgangen die we vandaag de dag zien, simpelweg niet mogelijk zijn. ASML levert aan alle grote chipfabrikanten ter wereld, van Samsung tot Intel, en de machines die ze maken worden beschouwd als het neusje van de zalm op het gebied van precisietechnologie.

Golfclinic

Na het indrukwekkende bezoek aan deze technologische gigant, waar de grenzen van innovatie en precisie werden verkend, was het voor de leden van Sector 55 tijd om de spanning van de high-tech wereld even los te laten en zich sportief uit te leven. De volgende stop op het programma was een ontspannende maar competitieve golfclinic, waar zowel beginnende als ervaren golfers hun vaardigheden konden tonen op de green.

De serene omgeving van de golfbaan vormde een prachtig contrast met de hypermoderne setting van ASML. Hier konden de deelnemers even ontsnappen aan de complexe wereld van halfgeleiders en zich volledig richten op de kunst van het golfspel. Onder leiding van ervaren golfinstructeurs kregen de leden van Sector 55 de kans om hun techniek te verbeteren, van de perfecte swing tot het verfijnen van hun putt-vaardigheden. Het bleek al snel dat sommige leden verborgen golftalenten hadden, terwijl anderen nog wat oefening konden gebruiken, maar het belangrijkste was dat iedereen met volle teugen genoot van de activiteit.

Op weg naar een mooie afsluiting

Na een dag vol innovatie, sportiviteit en teambuilding was het tijd voor een culinaire afsluiting die perfect paste bij de veelzijdige ervaringen van de dag. De leden van Sector 55 stapten op hun fatbikes en begonnen aan een ontspannen en plezierige tocht door het Brabantse landschap, onderweg naar het befaamde Restaurant Crijns in Bladel. De frisse buitenlucht en het mooie uitzicht boden een welkome verademing na een intensieve dag, en de rit was een ideale manier om de dag gezamenlijk en op een informele manier voort te zetten.

Culinair hoogtepunt bij Restaurant Crijns

De eindbestemming van de fietstocht was Restaurant Crijns in Bladel, een gerenommeerd culinair toevluchtsoord dat bekendstaat om zijn verfijnde gerechten en de uitstekende kookkunsten van chef-kok Marc Crijns. Bij aankomst werden de gasten hartelijk verwelkomd in het sfeervolle restaurant, waar de moderne en tegelijkertijd warme inrichting direct een gevoel van comfort en luxe opriep. Na een lange dag was iedereen klaar om te genieten van een heerlijke maaltijd, bereid door een van de beste chefs van de regio.

Chef-kok Marc Crijns staat bekend om zijn creatieve benadering van de klassieke keuken, waarbij hij lokale ingrediënten combineert met verfijnde technieken en verrassende smaakcombinaties. De gerechten die hij voor Sector 55 had voorbereid, waren een weerspiegeling van zijn passie voor culinaire perfectie. Van verfijnde amuses tot smaakvolle hoofdgerechten, elk bord was een kunstwerk op zich, zorgvuldig samengesteld en prachtig gepresenteerd.

Sector 55 is een laagdrempelige netwerkclub met zo’n 7 bijeenkomsten per jaar. Voor elke bijeenkomst gelden twee doelen: Het moet leerzaam zijn en het moet gezellig zijn. 

Recente berichten

Komende bijeenkomsten